Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

9. Opciók / Tartozékok

Blickle kerék- és forgófejfék

Ezzel a fékrendszerrel meg lehet akadályozni a forgóvillás görgők guruló- és forgómozgását (Kerék- és forgófejfék).

Felhasználástól függően használhatunk "frontféket", "hátsó féket" vagy "helyhez rögzített" fékrendszert. A "frontfék" a haladási irányhoz képest elöl helyezkedik el, a "hátsó fék" a haladási irányhoz képest hátul helyezkedik el a görgőn. A "helyhez rögzített" fékrendszer nem fordul el a forgófejjel, a fékkar mindig azonos pozícióban marad. Az, hogy a három fékrendszer közül melyik kerüljön felhasználásra, függ a felhasználóbarát tényezőktől, a szerelési lehetőségektől és a balesetvédelmi előírásoktól.

Puha futófelületű kerék vagy abroncs esetében, különösen a VW, VWPP és P, keréksorozatoknál csökken a fékezőerő.
Blickle Kerék- és forgófejfék "stop-fix" (kiegészítő rendelési kód: -FI) műszerkocsi, általános felhasználású és nagyteherbírású görgők számáraBlickle Kerék- és forgófejfék “stop-fix” (kiegészítő rendelési kód: -FI) műszerkocsi, általános felhasználású és nagyteherbírású görgők számára

Ennél a "hátsó fékes" rendszernél az elfordulást az alakilag egymásba illő (fogazott) szerkezet, és a haladást a nyomáson alapuló nagyon stabil, a biztonságosságra és hosszan tartó működésre tervezett fékmechanizmus akadályozza meg.
A forgófej rögzítését egy fogazott tárcsába beékelő fékrugó végzi, mely a rugó speciális formájából adódóan egyidejűleg a kereket is fékezi. 125 mm Kerékátmérőig a fékkar stabil műanyagból készül, 150 mm Kerékátmérőtől, valamint az LK és LH sorozat valamennyi fékes kivitelénél acélból.

A fékezési erő az L és LX (150 mm-es Kerékátmérőtől), az LK és LKX (125x50 mm-es Kerékátmérőtől) és LH (valamennyi) villasorozatoknál be- és utánállítható.
A fékrendszer tervezésénél különösen nagy figyelmet fordítottak a fékkar útjának lerövidítésére.
Ez a tartozék sok forgóvillás sorozatnál szállítható.
Lásd "Opciók/Tartozékok" alatt a különböző táblázatokban.

Letölthető pdf formátumban