Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

7. Blickle forgóvillás és fixvillás kerekek villatípusai

Blickle korróziómentes / rozsdamentes forgóvillák
A nedves környezet magas követelményeket támaszt a forgó- és fixvillás görgőkkel szemben.
Ezeknek a követelményeknek leginkább a nemesacél fix- és forgóvillák felelnek meg. A nemesacél különösen tiszta króm-nikkel ötvözet. A leggyakrabban felhasznált alapanyag egy 18 %-os króm-nikkel acél (német alapanyag 1.4301/AISI 304), melyet nagy korrózióállóság és +300° C Hőállóság jellemez.

A korrózióállóság csökken, ha a fémrész nem tiszta. A tisztítás fajtája a szennyeződés mértékétől és fajtájától függ. Gyakran elég az egyszerű lemosás normál háztartási szerekkel. Az utópolírozást bécsi mésszel vagy magnéziummal ajánljuk. Amennyiben vastagabb felrakódás képződik, a lemosáshoz a salétromsav 10 %-os oldata ajánlott. A forgó- és fixvillás görgők részeihez felhasznált nemesacél elemek felületét simára csiszolják.
LKRXA sorozat - korróziómentes forgóvilla hátfuratos rögzítéssel LKPXA sorozat - korróziómentes forgóvilla talpas rögzítéssel műszerkocsi görgők számára LEX sorozat - korróziómentes forgóvilla talpas rögzítéssel általános felhasználású görgők
LKRXA sorozat -
korróziómentes forgóvilla hátfuratos rögzítéssel
műszerkocsi görgők számára


Kerék-Ø: 80 -125 mm
kg 120 kg -ig

Préselt nemesacélból, dupla golyóscsapággyal a forgófejben speciális talp és védőperemmel ellátott csapágygolyóvédelem.
Valamennyi alkotórész - golyó, csap és tengely rozsda- és saválló.

Az egyes részek kapcsolata a speciálisan kialakított talp dinamikus szegecselésén keresztül történik. Ez könnyű futást biztosít a forgófej minimális játéka mellett, valamint megnöveli a villa élettartamát.

Ezek a forgóvillák hosszú élettartamú zsírral való kenésük után karbantartást nem igényelnek.

Hőállóságuk: -30°C-tól +130°C-ig terjed.
LKPXA sorozat -
korróziómentes forgóvilla talpas rögzítéssel műszerkocsi görgők számára

Kerék-Ø: 80 -125 mm
kg 120 kg -ig

Nemesacél lemezből préselt, dupla golyóscsapággyal a forgófejben, speciális talp és védőperemmel ellátott csapágygolyóvédelem.
Valamennyi alkotórész - golyó, csap és tengely, rozsda- és saválló.

Az egyes részek kapcsolata a speciálisan kialakított talp dinamikus szegecselésén keresztül történik. Ez könnyű futást biztosít a forgókoszorú minimális játéka mellett, valamint megnöveli a villa élettartamát.

Ezek a forgóvillák hosszú élettartamú zsírral való kenésük után karbantartást nem igényelnek.
Hőállóságuk: -30°C-tól +130°C-ig terjed.
LEX sorozat - korróziómentes forgóvilla talpas rögzítéssel általános felhasználású görgők
számára


Kerék-Ø: 75 -200 mm
kg 300 kg -ig

Nemesacél lemezből préselt, dupla golyóscsapággyal a forgófejben. Csapágygolyóvédelem beépített távtartóval: hordozó golyóskosár. Valamennyi alkatrész - golyók, tengely, rozsda- és saválló.

Az egyes részek kapcsolata a speciálisan kialakított talp dinamikus szegecselésén keresztül történik. Ez könnyű futást biztosít a forgókoszorú minimális játéka mellett, valamint megnöveli a villa élettartamát is.

Ezek a forgóvillák hosszú élettartamú zsírral való kenésük után karbantartást nem igényelnek.
Hőállóságuk: -30°C-tól +70°C-ig terjed.

Ez a villasorozat mosóeszközökkel tisztítható változatban is szállítható, Hőállósága -30°C-tól +130°C-ig terjed, és megfelel a DIN 18867-8 szabványnak (nagykonyhai felhasználhatóság).

Letölthető pdf formátumban