Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

5. Blickle keréksorozatok

Blickle kerekek lágygumi futófelülettel "Blickle®-Soft "

A Blickle lágygumi futófelületű kerekek speciálisan kifejlesztett nagy rugalmasságú lágy gumikeverékből készülnek 50°+5° Shore A. keménységgel. Ezek a kerekek nyújtják a legnagyobb szállítási kényelmet minimális gördülési ellenállás és nagyfokú hangtompítás mellett.

A magas szállítási kényelem miatt defektmentes alternatívát kínálnak a levegős kerekekkel szemben. A 260x85 -ös méretű kerék abroncsa kétkomponenses szerkezetű. A kerék alapja egy rugalmas keménygumiból, melynek keménysége 90°Shore A, futófelülete pedig nagy rugalmasságú lágygumiból áll, keménysége 50°+-5° Shore A.

A Blickle lágygumi "Blickle®-Soft " futófelületű kerekek higított savakkal szemben ellenállók, de olajokkal szemben nem. Hőállósága -30° C -tól +80° C -ig terjed.

A szabvány kivitelezésű fekete szín mellett a következő változatban szállíthatók:
  • nyommentes, szürke színű kivitel.
VW sorozat   VWPP sorozat
VW sorozat

Kerék-Ø: 125 - 260 mm
kg 200 kg -ig
G14 oldal: 146 - 147

A VW sorozat kerekei Blickle lágygumi "Blickle®-Soft " kerekek acélfelnivel és acél kerékaggyal. A kerékmérettől függően a felni centrikusan préselt vagy csavarozott kivitelben készülhet. A centrikusan préselt kivitelnél egy speciális Blickle-felni konstrukcióról van szó. Ez a konstrukció rendkívül stabil, extrém ütődéseknek is ellenáll.
A felniket galvanikus úton cinkkel vonják be. Ez a réteg nyújt védelmet a Környezeti hatásokkal szemben. A kerekek karbantartást nem igényelnek, mert a kerekekben található tűgörgős csapágyak hosszú élettartamú zsírral vannak kenve.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtákkal szállíthatók: tűgörgős csapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatban szállíthatók:
  • nyommentes, szürke színű kivitel (kiegészítő rendelési kód: -SG).
  VWPP sorozat

Kerék-Ø: 125 - 260 mm
kg 200 kg -ig
G14 oldal: 148 - 149

A VWPP sorozat kerekei Blickle lágygumi "Blickle®-Soft " futófelületű kerekek polipropilén felnivel (anyagleírást lásd a 46. oldalon).
A kerék siklócsapágy felhasználása esetén korrózióálló. A felni ütésálló. A kerekek általános felhasználás mellett karbantartást nem igényelnek.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtákkal szállíthatók: siklócsapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a k övetkező változatban szállíthatók:
  • nyommentes, szürke színű kivitel (kiegészítő rendelési kód: -SG)

Letölthető pdf formátumban