Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

5. Blickle keréksorozatok

Blickle műszerkocsi kerekek
A kerék fajtájának, azaz a futófelület (abroncs), illetve a kerékagy / felni alapanyagának döntő jelentőssége van az adott felhasználási területnek megfelelő kerék, illetve forgó- és fixvillás görgő kiválasztásában.

Ez függ a szükséges teherbírástól, a környezeti behatásoktól, az indítási és gördülési ellenállástól és természetesen a padló állapotától is.

Általánosságban mondhatjuk: minél egyenetlenebb a padló felülete, annál elasztikusabb futófelületet illetve kerékagyat, és annál nagyobb kerékátmérőt kell alkalmaznunk. A kerékagy illetve a futófelület keménységével növekszik a zajképzés és a padló sérülésének veszélye. A futófelület (abroncs) és a kerékagy anyagának jelentőssége miatt a Blickle G14 katalógus teljes mértékben ezen kritériumok szerint lett felosztva.
VMA 125/12G keréktípus VMA 126/12G keréktípus VMA 127/8K keréktípus
VMA 125/12G keréktípus

Kerék-Ø: 125 mm
kg 75 kg
G14 oldal: 100 - 101

A VMA 125/12G sorozat kerekei tömörgumi futófelületű kerekek poliamid kerékaggyal. Ezt a kereket szabvány szerint nyommentes, szürke tömörgumival szállítják, keménység 80°+-4° Shore A.
A kerék jellegzetessége kis mértékű gördülési ellenállása, padlókímélő tulajdonsága és minimális zajképzése haladás közben. Higított savakkal szemben ellenálló, de olajokkal szemben nem. Hőállósága -30° C -tól +80° C -ig terjed.
A kerékagy (felni) kiváló minőségű
Poliamid 6 -ból készül (anyagleírást lásd a 47. oldalon), szürke színben. Sima felülete miatt a kerékagy különösen ellenálló a szennyeződésekkel szemben.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: siklócsapágy

Speciálisan ajánlott egészségügyi
felhasználásra.
VMA 126/12G keréktípus

Kerék-Ø: 125 mm
kg 110 kg
G14 oldal: 100 - 101

A VMA 126/12G sorozat kerekei tömörgumi futófelületű kerekek poliamid kerékaggyal. Ezt a kereket szabvány szerint nyommentes, szürke tömörgumival szállítják, keménység 80°+-4°Shore A. A kerék jellegzetessége kis mértékű
gördülési ellenállása, padlókímélő
tulajdonsága és minimális zajképzése haladás közben. Higított savakkal szemben ellenálló, de olajokkal szemben nem. Hőállósága -30° C -tól +80° C -ig terjed.
A kerékagy (felni) Fröccsöntött kiváló minőségű Poliamid 6 -ból készül (lásd anyagleírást a 47.oldalon.) szürke színben. A kerék jó gördülési tulajdonságokkal rendelkezik és különösen ajánlott nedves környezetben. Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: siklócsapágy.

Speciálisan ajánlott egészségügyi
felhasználásra.
VMA 127/8K keréktípus

Kerék-Ø: 125 mm
kg 125 Kg
G14 oldal: 100 - 101

A VMA 127/8K sorozat kerekei tömörgumi futófelületű kerekek poliamid kerékaggyal. Ezt a kereket szabvány szerint nyommentes, szürke tömörgumival szállítják. Ebben az esetben egy kétkomponenses kerékről van szó, amely egy kemény kerékagyból és egy erősen elasztikus futófelületből áll. Ennek a speciális felépítésnek köszönhetően a kerék Indítási és gördülési ellenállása alacsony, a kerék padlókímélő, kopásálló és minimális a zajképzése haladás közben (ütésálló és vibrációelnyelő). A Félelasztikus tömörgumi higított savakkal szemben ellenálló, de olajokkal szemben nem. A szürkeszínű nyommentes keréknek a keménysége 70°+-4 ° Shore A (DIN 53 505 szerint). A kerékagy (felni) Fröccsöntött kiváló minőségű Poliamid 6 -ból készül (lásd anyagleírást a 47. oldalon) szürke
színben.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: golyóscsapágy.

Speciálisan ajánlott egészségügyi
felhasználásra.

Letölthető pdf formátumban