Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

5. Blickle keréksorozatok

Blickle nagyteherbírású kerekek öntött Blickle-Softhane® poliuretán futófelülettel

A sorozat Blickle Softhane® futófelülete egy, a Blickle cég által kifejlesztett poliuretán-elasztomer, amely egy poliészterpoliol, diisocianát és glikol bázisra épülő poliuretán.
A Blickle Softhane® futófelületű kerekek felhasználása az alábbi jellemzői miatt különösen ajánlottak: nagyon magas rugalmasság és formatartó képesség, ami azt jelenti, hogy hosszabb állás után is megtartja formáját. Nagyon jó kopás-, vágás-, szakadás- és továbbszakadás álló.

Dinamikus terhelés esetén is csak minimális felmelegedés lép fel. A Blickle Softhane® padlókímélő, nyommentes, zajképzése minimális, ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkezik. A Blickle Softhane® hőállósága -20° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C -ig terjed (a kerékfelületen mérve). Csökkenő hőmérséklet mellett ( -10° C alatt) kismértékben nő az anyag merevsége.

Jó az ellenállósága (táblázat) tiszta ásványi zsírokkal és olajokkal, benzinnel és parafin alapú oldószerekkel, UV- és radioaktív sugárzással, valamint gyenge savakkal szemben.
Feltételes az ellenállósága (táblázat) koncentrált savakkal és lúgokkal szemben.
A Blickle Softhane® nem ellenálló (táblázat) a forró vízzel, gőzzel, forró, nagy páratartalmú levegővel, aromás oldószerekkel szemben. A Blickle Softhane® futófelület keménysége szabvány szerint 75°+-5° Shore A.
ALST sorozat
ALST sorozat

Kerék-Ø: 100 -250 mm
kg 800 kg -ig
G14 oldal: 210 - 215

Az ALST sorozat kerekei szilárdan az agyra öntött nagyteherbírású Blickle Softhane® futófelületű kerekek alumíniumöntvény kerékaggyal.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: golyóscsapágy.

Nagyon jó gördülési tulajdonság a különösen vastag, rugalmas futófelületnek köszönhetően.


Blickle nagyteherbírású kerekek öntött Blickle-Extrathan® poliuretán futófelülettel

A sorozat Blickle Extrathane® futófelülete egy, a Blickle cég által kifejlesztett poliuretán-elasztomer, amely egy poliészter-poliol, diisocianát és glikol bázisra épülő poliuretán.
A Blickle Extrathane® futófelületű kerekek felhasználása az alábbi jellemzői miatt különösen ajánlottak: nagy rugalmasság, könnyű mozgathatóság, nagy teherbírás, hosszabb állás után is megtartja formáját. Nagyon jó kopás-, vágás-, szakadás- és továbbszakadás álló.

Dinamikus terhelés esetén is csak minimális felmelegedés lép fel.
A Blickle Extrathane® futófelület padlókímélő, nyommentes, minimális a zajképzése, ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkezik.

A Blickle Extrathane® futófelületű kerekek -20° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C - ig kerülhetnek felhasználásra (a kerék felületén mérve). A hőmérséklet csökkenésével ( -10° C alatt) kismértékben nő az anyag merevsége.
Jó az ellenállósága (táblázat) a tiszta ásványi zsírokkal és olajokkal, benzinnel és parafin alapú oldószerekkel, UV- és radioaktív sugárzással, valamint gyenge savakkal szemben.
Kismértékben az erős savaknak és lúgoknak is ellenáll (táblázat).
A Blickle-Extrathane® nem áll ellen (táblázat) a forró víznek, gőznek, forró, nagy páratartalmú levegőnek, aromás oldószereknek.
A Blickle Extrathane® futófelület keménysége szabvány szerint 92°+-3° Shore A.
ALTH sorozat
ALTH sorozat

Kerék-Ø: 80 -250 mm
kg 1000 kg -ig
G14 oldal: 218 - 223, 233, 352 - 353, 363, 369

Az ALTH sorozat kerekei nagyteherbírású, szilárdan az alumínium- öntvény kerékagyra öntött Blickle Extrathane® futófelületű kerekek.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: golyóscsapágy.

A szabvány kivitelezés mellett a következő változatban szállíthatók:
  • Antisztatikus, szürke színű nyommentes kivitel, (kiegészítő rendelési kód: -AS): vezetési ellenállás a DIN EN 12526 szabvány szerint.

Letölthető pdf formátumban