Szolgáltatás

Szakmai tanácsadó

B. Kerekek és görgők kiválasztásának kritériumai

5. Blickle keréksorozatok

Blickle kerekek fröccsöntött poliuretán futófelülettel
A keréksorozat poliuretán futófelülete egy thermoplasztikus poliuretán elasztomer (TPU). Az anyag fő jellemzője a nagyfokú rugalmasság, maximális terhelés esetén is. További tulajdonsága a magas kopásállóság és alacsony gördülési ellenállás.

A poliuretán futófelületű kerekek különösen padlókímélők, minimális a zajképzésük és ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkeznek, nyommentesek. Ez a poliuretán futófelület ellenáll a tiszta ásványi zsíroknak és olajoknak, különböző gyenge savaknak és lúgoknak, valamint az alkoholmentes benzineknek.

Hőállósága -30° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C -ig terjed. Ügyelni kell arra, hogy a környezeti hőmérséklet +35°C fölé való emelkedésével csökken a táblázatban megadott teherbírás.
A poliuretán futófelület keménysége 98° Shore A.
PTH sorozat POTH sorozat
PTH sorozat

Kerék-Ø: 80 -200 mm
kg 500 kg -ig
G14 oldal: 198 - 201, 317 - 319

A PTH sorozat kerekei thermoplasztikus, fröccsöntött, szürkeszínű poliuretán futófelületű kerekek, hozzá formában és szerkezeti ellenállóságban megegyező, kiváló minőségű kerékagygyal (Poliamid 6) világosszürke színben (anyagleírást lásd a 47. oldalon).
Nagy ellenállást tanúsít sok agresszív anyaggal szemben. Karbantartást nem igényelnek, mert a kerekekben található tűgörgős ill. golyóscsapágyak hosszú élettartamú zsírral vannak kenve. Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállíthatók:
siklócsapágy, tűgörgős csapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatokban szállíthatók:
  • elektromosan vezető, nyommentes kivitel világosszürke kerékaggyal, (kiegészítő rendelési kód: -ELS): vezetési ellenállás a DIN EN 12526 szabvány szerint.
  • Rozsdamentes tűgörgős kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XR).
  • Rozsdamentes golyóscsapágyas kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XK).
POTH sorozat

Kerék-Ø: 75 - 200 mm
kg 700 kg -ig
G14 oldal: 202 - 206, 320 - 322

A POTH sorozat kerekei thermoplasztikus, fröccsöntött, barna színű poliuretán futófelületű kerekek, hozzá formában és szerkezeti ellenállóságban megegyező, kiváló minőségű kerékaggyal (Poliamid 6) natúr--fehér színben (anyagleírást lásd a 47. oldalon). A kerekek nagy ellenállást tanúsítanak sok agresszív anyaggal szemben.
A kerekek karbantartást nem igényelnek, mert a kerekekben található tűgörgős ill. golyóscsapágyak hosszú élettartamú zsírral vannak kenve.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtákkal szállíthatók: siklócsapágy, tűgörgős csapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatokban szállíthatók:
  • Puha, jól tapadó futófelületű kivitel (kiegészítő rendelési kód: -WE). Ennek a futófelületnek a keménysége 92°+-2° Shore A. Szürke színű, nyommentes Rozsdamentes tűgörgős kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XR).
  • Rozsdamentes golyóscsapágyas kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XK).

Letölthető pdf formátumban