BLICKLE kerekek

Poliuretán futófelületű fröccsöntött és öntött nagyteherbírású kerekek

Fröccsöntött és öntött poliuretán futófelületű kerekek

Blickle kerekek fröccsöntött poliuretán futófelülettel

A keréksorozat poliuretán futófelülete egy thermoplasztikus poliuretán elasztomer (TPU). Az anyag fő jellemzője a nagyfokú rugalmasság, maximális terhelés esetén is. További tulajdonsága a magas kopásállóság és alacsony gördülési ellenállás.
A poliuretán futófelületű kerekek különösen padlókímélők, minimális a zajképzésük és ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkeznek, nyommentesek. Ez a poliuretán futófelület ellenáll a tiszta ásványi zsíroknak és olajoknak, különböző gyenge savaknak és lúgoknak, valamint az alkoholmentes benzineknek.
Hőállósága -30° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C -ig terjed. Ügyelni kell arra, hogy a környezeti hőmérséklet +35°C fölé való emelkedésével csökken a táblázatban megadott teherbírás.
A poliuretán futófelület keménysége 98° Shore A.
PTH sorozat POTH sorozat
PTH sorozat

Kerék-Ø: 80 -200 mm
kg 500 kg -ig
G14 oldal: 198 - 201, 317 - 319

A PTH sorozat kerekei thermoplasztikus, fröccsöntött, szürkeszínű poliuretán futófelületű kerekek, hozzá formában és szerkezeti ellenállóságban megegyező, kiváló minőségű kerékagygyal (Poliamid 6) világosszürke színben (anyagleírást lásd a 47. oldalon).
Nagy ellenállást tanúsít sok agresszív anyaggal szemben. Karbantartást nem igényelnek, mert a kerekekben található tűgörgős ill. golyóscsapágyak hosszú élettartamú zsírral vannak kenve. Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállíthatók:
siklócsapágy, tűgörgős csapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatokban szállíthatók:
  • elektromosan vezető, nyommentes kivitel világosszürke kerékaggyal, (kiegészítő rendelési kód: -ELS): vezetési ellenállás a DIN EN 12526 szabvány szerint.
  • Rozsdamentes tűgörgős kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XR).
  • Rozsdamentes golyóscsapágyas kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XK).
POTH sorozat

Kerék-Ø: 75 - 200 mm
kg 700 kg -ig
G14 oldal: 202 - 206, 320 - 322

A POTH sorozat kerekei thermoplasztikus, fröccsöntött, barna színű poliuretán futófelületű kerekek, hozzá formában és szerkezeti ellenállóságban megegyező, kiváló minőségű kerékaggyal (Poliamid 6) natúr--fehér színben (anyagleírást lásd a 47. oldalon). A kerekek nagy ellenállást tanúsítanak sok agresszív anyaggal szemben.
A kerekek karbantartást nem igényelnek, mert a kerekekben található tűgörgős ill. golyóscsapágyak hosszú élettartamú zsírral vannak kenve.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtákkal szállíthatók: siklócsapágy, tűgörgős csapágy, golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatokban szállíthatók:
  • Puha, jól tapadó futófelületű kivitel (kiegészítő rendelési kód: -WE). Ennek a futófelületnek a keménysége 92°+-2° Shore A. Szürke színű, nyommentes Rozsdamentes tűgörgős kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XR).
  • Rozsdamentes golyóscsapágyas kivitel (kiegészítő rendelési kód: -XK).

Blickle nagyteherbírású kerekek öntött poliuretán futófelülettel

Blickle nagyteherbírású kerekek öntött Blickle-Softhane® poliuretán futófelülettel

A sorozat Blickle Softhane® futófelülete egy, a Blickle cég által kifejlesztett poliuretán-elasztomer, amely egy poliészterpoliol, diisocianát és glikol bázisra épülő poliuretán.
A Blickle Softhane® futófelületű kerekek felhasználása az alábbi jellemzői miatt különösen ajánlottak: nagyon magas rugalmasság és formatartó képesség, ami azt jelenti, hogy hosszabb állás után is megtartja formáját. Nagyon jó kopás-, vágás-, szakadás- és továbbszakadás álló.

Dinamikus terhelés esetén is csak minimális felmelegedés lép fel. A Blickle Softhane® padlókímélő, nyommentes, zajképzése minimális, ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkezik. A Blickle Softhane® hőállósága -20° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C -ig terjed (a kerékfelületen mérve). Csökkenő hőmérséklet mellett ( -10° C alatt) kismértékben nő az anyag merevsége.

Jó az ellenállósága (táblázat) tiszta ásványi zsírokkal és olajokkal, benzinnel és parafin alapú oldószerekkel, UV- és radioaktív sugárzással, valamint gyenge savakkal szemben.
Feltételes az ellenállósága (táblázat) koncentrált savakkal és lúgokkal szemben.
A Blickle Softhane® nem ellenálló (táblázat) a forró vízzel, gőzzel, forró, nagy páratartalmú levegővel, aromás oldószerekkel szemben. A Blickle Softhane® futófelület keménysége szabvány szerint 75°+-5° Shore A.
ALST sorozat
ALST sorozat

Kerék-Ø: 100 -250 mm
kg 800 kg -ig
G14 oldal: 210 - 215

Az ALST sorozat kerekei szilárdan az agyra öntött nagyteherbírású Blickle Softhane® futófelületű kerekek alumíniumöntvény kerékaggyal.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: golyóscsapágy.

Nagyon jó gördülési tulajdonság a különösen vastag, rugalmas futófelületnek köszönhetően.


Blickle nagyteherbírású kerekek öntött Blickle-Extrathan® poliuretán futófelülettel

A sorozat Blickle Extrathane® futófelülete egy, a Blickle cég által kifejlesztett poliuretán-elasztomer, amely egy poliészter-poliol, diisocianát és glikol bázisra épülő poliuretán.
A Blickle Extrathane® futófelületű kerekek felhasználása az alábbi jellemzői miatt különösen ajánlottak: nagy rugalmasság, könnyű mozgathatóság, nagy teherbírás, hosszabb állás után is megtartja formáját. Nagyon jó kopás-, vágás-, szakadás- és továbbszakadás álló.

Dinamikus terhelés esetén is csak minimális felmelegedés lép fel.
A Blickle Extrathane® futófelület padlókímélő, nyommentes, minimális a zajképzése, ütés- ill. kilengéscsillapító hatással rendelkezik.

A Blickle Extrathane® futófelületű kerekek -20° C -tól +70° C -ig, rövid ideig +90° C - ig kerülhetnek felhasználásra (a kerék felületén mérve). A hőmérséklet csökkenésével ( -10° C alatt) kismértékben nő az anyag merevsége.
Jó az ellenállósága (táblázat) a tiszta ásványi zsírokkal és olajokkal, benzinnel és parafin alapú oldószerekkel, UV- és radioaktív sugárzással, valamint gyenge savakkal szemben.
Kismértékben az erős savaknak és lúgoknak is ellenáll (táblázat).
A Blickle-Extrathane® nem áll ellen (táblázat) a forró víznek, gőznek, forró, nagy páratartalmú levegőnek, aromás oldószereknek.
A Blickle Extrathane® futófelület keménysége szabvány szerint 92°+-3° Shore A.
ALTH sorozat
ALTH sorozat

Kerék-Ø: 80 -250 mm
kg 1000 kg -ig
G14 oldal: 218 - 223, 233, 352 - 353, 363, 369

Az ALTH sorozat kerekei nagyteherbírású, szilárdan az alumínium- öntvény kerékagyra öntött Blickle Extrathane® futófelületű kerekek.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható: golyóscsapágy.

A szabvány kivitelezés mellett a következő változatban szállíthatók:
  • Antisztatikus, szürke színű nyommentes kivitel, (kiegészítő rendelési kód: -AS): vezetési ellenállás a DIN EN 12526 szabvány szerint.

Blickle nagyteherbírású kerekek öntött Blickle-Extrathane® poliuretán futófelülettel

SETH sorozat GTH sorozat STH sorozat
SETH sorozat

Kerék-Ø: 125 - 250 mm
kg 1350 kg -ig
G14 oldal: 224 -227

A SETH sorozat kerekei nagyteherbírású kerekek szilárdan a kerékagyra öntött Blickle Extrathane® futófelülettel és egy vastag falú acéllemezből préselt, három ponton hegesztett kerékaggyal és acélpersellyel.
A kerékagy speciális formája miatt érzéketlenek a szennyeződésekkel,
ütődésekkel szemben.
A kerékagy lakkozása megvédi a környezeti hatásokkal szemben, ezüstszínű.
Ha tengelyre szerelik, a
tengely méretezésénél ügyelnünk kell annak teherbírására.
Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható:
golyóscsapágy.
A szabvány kivitelezés mellett a következő változatban szállíthatók:
  • Zsírzógombos kivitel (kiegészítő rendelési kód: -NI):
GTH sorozat

Kerék-Ø: 100 - 400 mm
kg 4000 kg -ig
G14 oldal: 228-234, 354-355, 363

A GTH sorozat kerekei szilárdan az
agyra öntött nagyteherbírású Blickle Extrathane® futófelületű kerekek, robusztus szürkeöntvény kerékaggyal (anyagleírást lásd a 49. oldalon), zsírzógombbal (150 mm kerékátmérőtől).

A kerékagy lakkozása megvédi a környezeti hatásokkal szemben, ezüst színű.

Ha tengelyre szerelik, a tengely méretezésénél ügyelnünk kell annak teherbírására.

Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható:
golyóscsapágy.
GTH sorozat

Kerék-Ø: 500 - 600 mm
kg 8000 kg -ig
G14 oldal: 229, 232, 234

Az STH sorozat kerekei szilárdan az agyra öntött extra nagyteherbírású Blickle Extrathane® futófelületű kerekek, nagyon stabil, hegesztett acélkonstrukciójú kerékaggyal, acélpersellyel és zsírzógombbal.

A kerékagy lakkozása megvédi a kereket a környezeti hatásokkal szemben, ezüstszínű.

Ha tengelyre szerelik, a tengely méretezésénél ügyelnünk kell annak teherbírására.

Szabvány szerint a következő csapágyfajtával szállítható:
golyóscsapágy.
GTHN sorozat STHN sorozat
GTHN sorozat

Kerék-Ø: 75 -400 mm
kg 3600 kg -ig
G14 oldal: 235 - 236

A GTHN sorozat kerekei szilárdan az agyra öntött nagyteherbírású Blickle Extrathane® futófelületű kerekek robusztus szürkeöntvény kerékaggyal
(anyagleírást lásd a 49. oldalon).

A kerékagy lakkozása megvédi a kereket a környezeti hatásokkal szemben, ezüst színű. DIN 6885 szerinti furattal és reteszhoronnyal.
Ha tengelyre szerelik, a tengely méretezésénél ügyelnünk kell annak teherbírására.
STHN sorozat

Kerék-Ø: 500 -600 mm
kg 7500 kg -ig
G14 oldal: 236

Az STHN sorozat kerekei szilárdan az agyra öntött extra nagyteherbírású Blickle Extrathane® futófelületű kerekek, nagyon stabil hegesztett acélkonstrukciójú kerékaggyal és acélpersellyel.

A kerékagy lakkozása megvédi a kereket a Környezeti hatásokkal szemben. Ezüst színű, DIN 6885 szerinti furattal és reteszhoronnyal.
Ha tengelyre szerelik, a tengely méretezésénél ügyelnünk kell annak teherbírására.

Letölthető pdf formátumban