Röviden összefoglalva

 

A Bilz alacsony frekvenciájú légrugói rendkívül hatékony rezgésszigetelést biztosítanak, és különböző mechanikus és elektromos szintszabályozó rendszerekkel kombinálhatók.
A pneumatikus és alacsony karbantartást igénylő légrugók csillapítási szintje igény szerint állítható.

FAEBI®

FAEBI® gumilégrugó-izolátor

További információ

FAEBI® rozsdamentes acélból

FAEBI® gumilégrugó-izolátor rozsdamentes kivitelben

További információ

FAEBI®-HD

FAEBI®-HD állítható csillapítással

További információ

BIAIR®-ED-AL eloxált alumíniumból

Alacsony frekvenciás (vertikálisan 2,5 Hz) membránlégrugó pontosan beállítható csillapítási szinttel a hatékony rezgésszigetelés érdekében. Eloxált alumíniumból az anyagtulajdonságokkal szemben támasztott magas követelmények miatt.

További információ

BIAIR®-ED alumíniumöntvényből

Alacsony frekvenciás (vertikálisan 2,5 Hz) membránlégrugó pontosan beállítható csillapítási szinttel a hatékony rezgésszigetelés érdekében. Alumíniumöntvényből, univerzálisan alkalmazható.

További információ

BIAIR®-ED-HE alumíniumöntvényből

Alacsony frekvenciás (vertikálisan 1,7 Hz) membránlégrugó pontosan beállítható csillapítási szinttel a hatékony rezgésszigetelés érdekében. Alumíniumöntvényből, univerzálisan alkalmazható.

További információ

BIAIR®-ED-HE-MAX alumíniumöntvényből

Alacsony frekvenciás (vertikálisan 1,2 Hz) membránlégrugó pontosan beállítható csillapítási szinttel a hatékony rezgésszigetelés érdekében. Alumíniumöntvényből, univerzálisan alkalmazható.

További információ

LÉGRUGÓK

Általános információk a légrugókról

 

Az alacsony frekvenciájú, szintszabályozással ellátott Bilz légrugós szigetelők használatával a gép vagy az alapozás magasságszintje mindig állandó marad. A folyamatos magasságkiegyenlítés automatikus.
Ha a terhelés változik, a légrugók légnyomása ennek megfelelően módosul, azaz a légrugó a terhelés függvényében felfújódik vagy leereszt. A szigetelőhatás így minden esetben rendkívül hatékony marad.

Az acélrugókkal ellentétben a légrugók nem adnak át testhangot, szerkezeti zajokat.

 

LÉGRUGÓK

Gumilégrugós szigetelők a rendkívül hatékony ütés- és rezgésszigeteléshez

 

A Bilz FAEBI® gumi légrugókat évek óta sikeresen használják gépek és aggregátorok ütés- és rezgéscsillapítására. Az elem kiváló minőségű elasztomerből készült öntött gumitagból áll.
A kialakítás rendkívül hatékony rezgésszigetelést tesz lehetővé a túlzott horizontális elhajlás hátránya nélkül. Az elem hirtelen nyomásesés miatti túlterhelése kizárt.
Kérésre a rendszer mechanikus vagy elektromos szintszabályozóval is rendelhető (lásd a „Tartozékok” fejezetet). Az alaplemez csúszásgátló lemezzel van ellátva a padlóhoz való rögzítés elkerülése érdekében.
Kültéri használatra (pl. klímaberendezésekhez) a FAEBI® gumilégrugó rozsdamentes acélból készült változatban is rendelhető.

 

LÉGRUGÓK

Jó tudni

A gumi légrugók alkalmazási területe

Kiválóan alkalmas nagy sebességű prések, kovácsoló kalapácsok és más, nagy dinamikus interferenciaerőkkel működő gépek és egységek forrásszigetelésére. Mérő- és vizsgálógépek, valamint nagy pontosságú szerszámgépek vevőszigetelése.

A statikus terheléstől függően a szigetelők sajátfrekvenciája függőleges irányban 3-14 Hz között van. A maximális rugóút impulzusterhelés alatt a légrugó típusától és méretétől függően legfeljebb 15 mm

Kérésre a FAEBI® gumi légrugók légnyomás-ellenőrzővel is felszerelhetők. Ha a légnyomás az előírt beállított érték alá csökken, ezt a légnyomásmérő jelzi.

A szintszabályozás a légrugórendszer optimális működésének fontos eleme. Ha egy légrugókkal szerelt gépen vagy rendszeren olyan terhelésváltozások következnek be, amelyek a légelemek nem kívánt berugózását vagy a gép dőlését eredményezik, a szintellenőrzés orvosolhatja a problémát.

Bilz légrugó

LÉGRUGÓK

Membránlégrugó a hatékony rezgéscsillapítás érdekében

 

A BiAir® légrugós izolátorunkban a légtérfogatot egy vékony falú, rugalmas és nyomásálló gördülőmembrán zárja körül. A dugattyú a membránon ül, és a légtérfogat támasztja alá.
Ez a szerkezeti kialakítás rendkívül hatékony rezgésszigetelést tesz lehetővé.

A membránlégrugók alkalmazási területe

A mérő- és vizsgálógépek, a félvezetőiparban használt ellenőrző és gyártógépek, optikai és elektronikai eszközök, lézerrendszerek, precíziós megmunkálógépek, valamint jármű-, motor- és sebességváltó-próbapadok stb. nagy hatékonyságú szigeteléséhez.

A minél nagyobb csillapítás elérése érdekében a légteret két kamrára ( terhelési/csillapítási térfogat) osztják, amelyeket egy bypass-szal kötnek össze. A kívülről könnyen beállítható fojtószelep segítségével a bypasscsatlakozó vezetékében az áramlási keresztmetszet a kívánt csillapításhoz igazodva állítható be. Így akár 15%-os csillapítás is lehetséges.

  • A vízszintes irányú mozgás megengedett legnagyobb amplitúdója a légrugó méretétől függően 1 és 2 mm között van.
  • Az itt felsorolt standard megoldásokon kívül számos nagyobb lökethosszúságú és alacsonyabb sajátfrekvenciájú légrugót is tartunk raktáron.
  • A porszórt légrugók kérésre más RAL-színekben is rendelhetők.
  • Alkalmazási hőmérséklet-tartomány: -20 °C és +80 °C között
  • A gördülőmembrán túlnyomás miatti károsodása gyakorlatilag kizárható a kiegészítő biztonsági szelepek vagy a mechanikus dugattyúlöket-korlátozás alkalmazásával.