Röviden összefoglalva

A Bilz mechanikus-pneumatikus szintszabályozó rendszerei a FAEBI® és FAEBI®-HD gumi vagy BiAir® membránlégrugókkal történő rezgésszigetelés optimális működésének lényeges elemei. Ezek megbízhatóan megakadályozzák a légrugókkal szerelt gép vagy rendszer terhelésváltozásai által okozott nem kívánt berugózását vagy a gép elhajlását.

Tartalom

– Mechanikus szintszabályozó rendszerek
– Általános információk

MPN-LCV

Mechanikus szintszabályozó rendszer ± 1/10 mm-es visszaállítási pontossággal

További információ

MPN-PVM

Mechanikus szintszabályozó rendszer ± 1/100 mm-es visszaállítási pontossággal

További információ


Mechanikus-pneumatikus szintszabályozó rendszerek

Általános információk a Mechanikus szintszabályozó rendszerekről

  • A szállítás egy teljes szettet tartalmaz 3 vezérlőszeleppel, valamint az összes szükséges tömlőcsatlakozóval és csatlakozóval. Természetesen minden alkatrész külön-külön is kapható, ha pótalkatrészre van szükség.
  • Az LCV változatnál a fojtószelepen keresztül csökkenthető a légtérfogatáramlás, ha a vezérlőrendszer túlcsúszásra hajlamos. A PVM változathoz opcionálisan szintén beépíthető fojtószelep.
  • Az itt felsorolt standard megoldásainkon kívül egyedi változatokat is kínálunk az anyag, az áramlási sebesség, a pontosság és a visszaállási erő tekintetében.

 

A SZELEPEK MŰKÖDÉSE

A szint folyamatos érzékelése egy szelepdugattyún keresztül történik. A csap helyzetét közvetlenül a szelepcsúszkára továbbítják. A szelepen keresztül sűrített levegővel ellátott légrugó a szelepcsúszka helyzetének megfelelően nyomás alatt vagy nyomás nélkül van. A célszintet a gumírozott állítógyűrű elforgatásával lehet beállítani. Három szeleppel lehetséges a gép/berendezés magasságának és elhelyezkedésének beállítása.

A szelepek segítségével a szigetelőrendszer belsejében lévő légnyomás gyors feltöltéssel és leeresztéssel a mindenkori terhelésnek megfelelően automatikusan szabályozható. Így a legnagyobb stabilitás és szigetelőhatás biztosítható még változó súlyponthelyzet esetén is.

A szintszabályozó rendszer legalább három mechanikus-pneumatikus szelepből és három légrugóból áll (1. ábra). Ha tervezési vagy terhelési okokból több szigetelőelemre van szükség, akkor is három szabályozott csoportot használnak (2. ábra), mivel a rendszer egyébként statikailag túlszabályozott lenne. Ezt úgy érik el, hogy több légrugót párhuzamosan kapcsolnak össze egy vezérelt csoportot alkotva (2. ábra). Opcionálisan a vezérlőszelepek elé egy, a sűrített levegő előkészítésére szolgáló, külön rendelhető karbantartóegység is csatlakoztatható.

1. ábra

2. ábra