Kerékpár- és motorzárak

Kerékpár- és motorzárak

A legutóbbi statisztikák alapján évente körülbelül 10 ezer kerékpárt tulajdonítanak el Magyarországon, és évről-évre egyre magasabb ez a szám.

A sodronyzárakat vagy kábelzárakat több acélhuzalból fonják össze. Rugalmasak, használatuk könnyű, kedvező az áruk.  A tolvajok azonban hamar feltörik, így csak akkor használjon ilyen kerékpárzárat, ha rövid időre hagyja magára kedvenc kétkerekű járművét, vagy ha a biztonságot egy lakatolható lánccal növeli!

A féktárcsazárak lopás elleni védelmet biztosítanak robogók, mopedek és motorkerékpárok számára. A motor saját kormányzára után a legkedveltebb biztonsági eszköz a mechanikai féktárcsazár kis mérete és kedvező ára miatt.

A kerékpáros körökben sokan tudják, hogy a kerékpár lezárásának egyik legjobb módja az U-lakat. Kinézetét tekintve az U-lakat egy megnagyobbított lakathoz hasonlít. Két fő részből, a kengyelből (U-elem) és a záróelemből (zárszerkezet) áll. A váz és kengyel karcálló burkolattal ellátott, ami megvédi a kétkerekű járművet a sérüléstől. Az U-lakathoz két kulcs jár. Por és nedvesség ellen védett.

A lakatolható láncok esetén figyeljünk a szemek nagyságára és erősségére. A szemek közé ne férjen semmilyen feszítő eszköz. Az edzett acéllánc, mint kerékpárzár igen nehéz, de biztonságos megoldás. A lánchoz tartoznia kell egy lakatnak is, amivel rögzítenünk kell magát a láncot. A lánc mindig elrettentést kelt, de önmagában nem nyújt kellő védelmet!

Praktikus és masszív lopásgátló védelem páncélozott és karcmentes lakattal, különösen alkalmas kerékpárok, elektromos kerékpárok és mopedek zárására. A SUPERMORSO biztonsági láncos lakat erősített és edzett félkörprofil acél láncszemekből készül. A láncot szegeccsel rögzített erős szövetborítás védi.